Fresh
News.

Zomertrends 2016 StudioBont
DATUM. 29 juni 2016

De 6 zomertrends van 2016 volgens StudioBont

De zon in je gezicht, een heerlijke schaal fruit en even helemaal niks aan je hoofd. De zomertijd gaat weer voor fijne tijden zorgen. StudioBont komt met regelmaat gloednieuwe rages en verse hypes tegen. Of je nu met een kokosnoot op een tropisch eiland zit of met een wit biertje in de achtertuin, deze leuke grafische zomertrends maken je zomer net even wat hipper.

1.Strepen

Vooral in de mode zie je ze terug, maar ook in het interieur en design ontbreken ze niet. Alle kanten gaan ze op, die strepen van deze zomer. Combineer ze met bloemenprints, grafische patronen of… met andere strepen. Op grafisch gebied zien we, los van de streeppatronen die in kleding en objecten verschijnen, ook de strakke minimalistische, geometrische stijl terug. Dit meer als tegenhanger van de nog steeds populaire ‘handdrawn’ typografie en customized illustraties.

Zelf vinden we de streep helemaal prima, maar het liefst wel met spannende combinatie en niet in overdaad.

Zomertrends 2016 strepen StudioBont

Wake – print van Phil Jones en de Milan Fashion week van magazine.com

2.Fashion & sport

Een gezonde leefstijl is helemaal ‘booming’ en daar speelt de mode goed op in. Sportkleding wordt verwerkt in de dagelijkse mode. Straal energie uit en laat je enthousiasme zien, ook al zweet je nog geen druppel.

Een perfect voorbeeld is de release van Ivy Park en de Zalando SS16-campagne.

ivypark Beyonce zomertrends 2016 StudioBont

Beyonce en haar Ivy Park – ivypark.com

3.Mix fel en pastel

Waar we nog steeds blij van worden zijn felle kleuren en prints in combinatie met pastelkleuren. Ook neon samen met pastel is mooi! Zomerse tinten, maar toch zacht. Vrolijk en fris, maar ook gevoelig en subtiel. Erg zomers, maar kijk uit voor een mierzoet suikerspin-effect.

Mooie voorbeelden hiervan zijn natuurlijk ook te vinden op Pinterest.

Neon Pastel zomertrends 2016 StudioBont

Anny-And-Blogspot.nl

4.Motion design

Met een kleine beweging of knipperend element kun je de aandacht trekken in je digitale communicatie. Zorg ervoor dat het niet afleidt van de kern van de boodschap. Dus let op: behoud de rust en maak het stijlvol. Breng foto’s en illustraties tot leven!

Prachtige voorbeelden kun je bekijken op Cinemagraphs en Hongkiat.

cinemagraph animatie zomertrends 2016 StudioBont

Vakantiepret op cinemagraph.com

5.Unieke illustraties

Steeds meer bedrijven vervangen hun foto’s door unieke voor hen gemaakte illustraties. Je kunt hiermee een wereld creëren die met fotografie niet mogelijk is en sferen en situaties bedenken die nauwelijks met fotografie nagebootst kunnen worden. De term ‘stock is dead’ hebben we al vaker voorbij zien komen…

Illustraties Merijn Hos zomertrends 2016 StudioBont

Illustration for KLM Airlines pop up shop in NY and wall designs for the entrance and restaurant of Dutch television production company Blue Circle Media – by Merijn Hos

6. Botanische luxe

Een echt zomers klapstuk: de botanische trend.

Tropische bloemen, planten en dieren, maar ook met (old skool) posters van planten heb je snel de sfeer te pakken. Een jungle op papier of in je huis; mensen worden er blij van. Vorige zomer zagen we dit ook al, maar het zit zich door. Het maakt niet uit wat voor een interieur je hebt, deze stijl is overal in door te voeren. Groen is overal een succes!

Botanisch zomertrends 2016 StudioBont

Dailycappuccino.nl and ‘Somewhere Small’ van Jedediah Corwyn Voltz

 

groetjes van Tessa

TAGS.
StudioBont
trendwatching
zomertijd
zomertrends 2016

RECENTE PUBLICATIES

StudioBont team 2020

Groeien is transformeren

We waren nog jonge bloempjes. In 2000 ontmoetten we elkaar in Boxtel, op het Sint Lucas. Nog zoekende naar onszelf, naar een eigen stijl, naar een passend vak. In het vierde leerjaar leerden we elkaar echt beter kennen tijdens de samenwerking voor…

Lees meer ->
Corona lockdown 2020

Werken in tijden van corona

De laatste tijd betrap ik mezelf erop soms te vervallen in cliché uitspraken. Daar waar ik het voor deze crisis vooral wat suffig vond, ben ik nu ook schuld aan het verzenden van de “het zijn rare tijden” en “we moeten het…

Lees meer ->
×