Magazine-en boekontwerp

TIME TO READ.

StudioBont draagt zorg voor een mooi ontwerp voor je magazine of boek, uiteraard met oog voor de juiste uitstraling voor de betreffende doelgroep. Vanuit onze studio in Nijmegen zijn we veel bezig met vakbladen, voor NWST maken we alleen al zo’n 40 per jaar. Ook voor bijvoorbeeld Wijchen Zakenvisie zijn we 4x per jaar bezig. Daarnaast zijn het vooral losse projecten die ons bezighouden. Met uitgeverij Livres des Louise werken we regelmatig samen, daarvoor ontwerpen we boeken over het populaire haken.

(trade) Magazine design

Naast het onderwerp bepaalt het design van een magazine of het je interessant genoeg lijkt om (door) te lezen. Lezers worden dagelijks overladen met enorm veel visuele prikkels. Een mooi magazine-ontwerp houdt je aandacht vast en zorgt dat de doelgroep aangesproken wordt. Erg belangrijk, als je het ons vraagt. Wij luisteren en denken met je mee in het proces.

StudioBont ontwerpt met oog voor de juiste uitstraling voor de betreffende doelgroep. Een (vak)blad, een informatief magazine of een eenmalige uitgave, we helpen je met veel plezier!

Books: portable magic

Boeken zijn, in tegenstelling tot magazines, meer bedoeld om ‘voor eeuwig’ in je boekenkast te staan. Het ontwerp van een boek bepaalt of je de informatie duidelijk overbrengt, prettig leest, goed doorbladert of mooi genoeg is als koffietafelboek. Wat je doel ook is, StudioBont helpt je met het ‘vertalen’ van je tekst en beelden naar een passend ontwerp. Daarbij durven we ook (speelse) grafische elementen en kleur te gebruiken, wat voor hiërarchie zorgt in je teksten en de aandacht naar een bepaald punt trekt. De typische StudioBont stijl zal zeker niet ontbreken!

De cover is het visitekaartje van je boek. Een boekomslag ontwerpen is een proces waarbij in een beeld de boodschap, de sfeer of de kern overgebracht moet worden. Goed nadenken, overleggen en testen dus.

Marie Cecile en Tessa luisteren naar wat je wensen zijn en helpen mee deze uit te werken tot de perfecte layout van je boek. Heb je een uitgeverij of ben je van plan een boek uit te gaan geven? Neem contact met ons op.

Why we love it

Heerlijk. De vrijheid van een nieuw op zichzelf staand project staat ons wel aan. Het brainstormen en de vormgeving van een boek of magazine maakt ons blij. Het eindresultaat in je handen hebben en erdoor bladen (en ruiken) is een fijn gevoel. Al helemaal met alweer een tevreden opdrachtgever!

Let’s create together

Voor Marie Cecile en Tessa maakt het onderwerp niet uit: “We zijn nu eenmaal perfecte sfeerbepalers voor élk product. Extra fijn: we zijn informeel, kunnen snel schakelen en leveren én we zijn breed inzetbaar. Kortom: samen aan de slag?