Our story.

HELLO FROM
THE BONT GIRLS.

Stoer en doelgericht. Dat is Marie Cecile. Vrouwelijk en met oog voor detail. Dat is Tessa. Allebei afgestudeerd aan Sint-Lucas in Boxtel, om daarna solo hun persoonlijkheid en stijl verder uit te diepen. Zo leerde Tessa op de kunstacademie nog intenser buiten de lijnen te illustreren en bracht Marie Cecile ondertussen haar opgedane foto en grafische skills alvast in de praktijk. In 2008 is de tijd rijp en slaan zij de handen ineen: StudioBont, een eigenzinnig reclamebureau, ziet het daglicht. Samen zijn zij als Bont-girls niet bang om zich te onderscheiden, een herkenbare stijl neer te zetten en veel kleur in hun werk te integreren. Anno 2020 zijn zij dan ook een perfecte eenheid en een geslaagd creatief StudioBont-duo.

Bont signature

“We onderstrepen in elk ontwerp ons Bont-randje. Het eindresultaat is dan ook een mix van mediastijlen met geometrische vormen, verschillende structuren en ondergronden met daarover typografische teksten en losse illustratie-elementen,” aldus Tessa.

How we work

Marie Cecile legt uit over het Bont-werkproces: “Elke opdracht begint met goed luisteren. Het liefste face to face. Samen gaan we ontrafelen wat nu daadwerkelijk de boodschap is. Wat wil je uitstralen? Wie wil je bereiken? Dit is vaak een puzzel en samen met jou gaan we op zoek naar de beste puzzelstukjes om tot een mooi grafisch en helder communicatief geheel te komen. Na het bepalen van een Bont-waardige strategie gaan we info verzamelen, een moodboard of concept creëren en schakelen we eventueel fotografen, tekstschrijvers of websitebouwers in. Zodra we tot een definitief concept zijn gekomen, starten we de productie. Afhankelijk van jouw doel, kan dit van alles zijn: van drukwerk en websites, tot illustraties of een magazine met uitvouw-cover. Bij StudioBont kunnen we het allemaal!”

Why we love it

Simpel. Omdat StudioBont keer op keer ongegeneerd bij iedereen binnen mag gluren, om dan vanuit het niets iets moois te creëren.

Let’s create together

Voor Marie Cecile en Tessa maakt het onderwerp niet uit: “We zijn nu eenmaal perfecte sfeerbepalers voor élk product. Extra fijn: we zijn informeel, kunnen snel schakelen en leveren én we zijn breed inzetbaar. Je praat met de makers. Kortom: samen aan de slag?

StudioBont Nijmegen ontwerpstudio