Infographics en illustratie

MAKE IT LOOK GOOD.

De informatie die je als bedrijf de wereld instuurt kan belangrijk zijn, maar als niemand ze leest, begrijpt of überhaupt te zien krijgt heb je er niks aan. Lange teksten zijn voor veel mensen te veel moeite om te lezen, het verwerken van informatie in heldere illustraties en infographics helpt daarbij. Infographics voor het visueel maken van data of kennis met als doel deze informatie snel en makkelijk te communiceren. Een illustratie als beeld bij een tekst of een verhaal. Dit ondersteunt of verduidelijkt de tekst die erbij staat of dient als versiering.

Infographic design

We merken dat veel bedrijven worstelen met het verduidelijken van hun cijfers of processen in een helder beeld. StudioBont helpt met het verwerken van gegevens en teksten naar een infographic die past bij jouw bedrijf en boodschap.

Wat zijn infographics?

Infographics zijn heldere illustraties en korte kreten en teksten die bedoeld zijn om informatie en kennis op een toegankelijke manier over te dragen. Denk aan processen, samenvattingen of gebeurtenissen die in plaats van met een lang verhaal nu met overzichtelijke illustraties en korte feiten kunnen worden verduidelijkt. Het gebruik van iconen, pictogrammen, kaarten, grafieken, timelines, diagrammen of stripachtige figuren zie je er vaak in terug. Helder en duidelijk, bedoeld voor snelle informatie overdracht.

Illustration

Door het niet schuwen van kleurgebruik en de heldere beeldtaal heeft Studiobont al meerdere klanten voorzien van ondersteunende illustraties, vooral in de typische ‘StudioBont style’. De beelden dienen voor diverse doeleinden, denk aan online gebruik, illustratief in boeken, als uitleg voor personeel of op social media.

Marie Cecile en Tessa luisteren naar wat je wensen zijn en helpen mee deze uit te werken tot een perfect eindresultaat. Zoek je naar ondersteunend beeldmateriaal of naar een manier om je bedrijf te onderscheiden van de rest? Neem contact met ons op.

Why we love it

Creëren. Het eerst filteren van informatie om daarna een nieuwe beeldtaal te ontwikkelen in de vorm van een illustratie of infographic; daar houden we van. Nieuwe vormen, sferen en kleurcombinaties uitvogelen vinden we zeker een van de leukste aspecten van ons vak! Enthousiasme, niet onbelangrijk.

Let’s create together

Voor Marie Cecile en Tessa maakt het onderwerp niet uit: “We zijn nu eenmaal perfecte sfeerbepalers voor élk product. Extra fijn: we zijn informeel, kunnen snel schakelen en leveren én we zijn breed inzetbaar. Kortom: samen aan de slag?