Fresh
News.

whatbrings2020
DATUM. 27 december 2019

What brings 2020

Uiteraard kijken we het hele jaar door naar de ontwikkelingen op het gebied van grafische vormgeving. Maar aan het eind van het jaar is het altijd extra leuk om naar de voorspellingen van trendwatchers te kijken voor het nieuwe jaar. Welke hypes zijn upcoming en hoe ontwikkelt de markt zich? Voor jullie even de hot items op een rij. Enjoy!

Kleuren

Als we de kleurenexperts moeten geloven, gaat 2020 door met de meer vergrijsde tinten. Zachte kleuren die toch spreken. Wij zijn fan. Ook is kleurverloop nog steeds hot.

Drukwerk

Het gaat om de beleving, dus speciale veredeling is trendy. Denk aan speciale papieren in combinatie met bijzondere inkten of spot uv lak. Afwijkende formaten, stansen of aparte vouwwijzen; alles voor een uniek gevoel! We zien op dit moment veel foliedruk en dat zal nog wel voortduren.

Illustratie

Absurd en fantasierijk. En de 3D trend zet door, ook in combi met isometrische illustraties. Als tegenhanger zien we ook simpele lijntekeningen met glooiende vormen opkomen. Soms bijna kinderlijk, maar de boodschap staat centraal.

Typografie

Extra bold en heavy fonts in XXL formaat voor een redelijk neutrale achtergrond of semi-transparant over foto’s of door illustratie’s heen. Ook zien we voor 2020 duidelijke, maar speciale fonts voorbij komen. Bijna custom-made letters.

Vorm

Natuurlijke vormen; curvy en liquid. Ook de jaren ’50 lijken soms weer te verschijnen.

Fotografie

‘Natural’ portretten en materialen. Geen opsmuk in 2020, wel bijvoorbeeld alleen een monochrome filter erover; helemaal on-trend! Plaats illustraties over foto’s heen.

TAGS.
2020
trends 2020
trendwatchers
vormgeving trends

RECENTE PUBLICATIES

BEP magazine Yoaz

Nijmeegse vrouwen in de spotlight met BEP magazine

Wist je dat er in Nijmegen meer vrouwen dan mannen wonen? Hoog tijd om deze Nijmeegse vrouwen en hun verhalen eens een podium te geven, vonden Marie Cecile en Tessa van grafisch ontwerpstudio StudioBont. In november verschijnt hun tijdschrift BEP magazine, waarin…

Lees meer ->
Tessa en Marie Cecile, BEP magazine

We mogen wat vaker trots zijn op elkaar – BEP magazine

Nijmegen barst van de succesvolle vrouwen met mooie verhalen. De Nijmeegse Tessa Benders en Marie Cecile Oosterhout bundelen deze in een gloednieuw tijdschrift BEP. Tessa: “Vrouwen kunnen gemeen en jaloers zijn. We mogen wat vaker trots zijn op elkaar!” Auteur en fotograaf:…

Lees meer ->