Fresh
News.

whatbrings2020
DATUM. 27 december 2019

What brings 2020

Uiteraard kijken we het hele jaar door naar de ontwikkelingen op het gebied van grafische vormgeving. Maar aan het eind van het jaar is het altijd extra leuk om naar de voorspellingen van trendwatchers te kijken voor het nieuwe jaar. Welke hypes zijn upcoming en hoe ontwikkelt de markt zich? Voor jullie even de hot items op een rij. Enjoy!

Kleuren

Als we de kleurenexperts moeten geloven, gaat 2020 door met de meer vergrijsde tinten. Zachte kleuren die toch spreken. Wij zijn fan. Ook is kleurverloop nog steeds hot.

Drukwerk

Het gaat om de beleving, dus speciale veredeling is trendy. Denk aan speciale papieren in combinatie met bijzondere inkten of spot uv lak. Afwijkende formaten, stansen of aparte vouwwijzen; alles voor een uniek gevoel! We zien op dit moment veel foliedruk en dat zal nog wel voortduren.

Illustratie

Absurd en fantasierijk. En de 3D trend zet door, ook in combi met isometrische illustraties. Als tegenhanger zien we ook simpele lijntekeningen met glooiende vormen opkomen. Soms bijna kinderlijk, maar de boodschap staat centraal.

Typografie

Extra bold en heavy fonts in XXL formaat voor een redelijk neutrale achtergrond of semi-transparant over foto’s of door illustratie’s heen. Ook zien we voor 2020 duidelijke, maar speciale fonts voorbij komen. Bijna custom-made letters.

Vorm

Natuurlijke vormen; curvy en liquid. Ook de jaren ’50 lijken soms weer te verschijnen.

Fotografie

‘Natural’ portretten en materialen. Geen opsmuk in 2020, wel bijvoorbeeld alleen een monochrome filter erover; helemaal on-trend! Plaats illustraties over foto’s heen.

TAGS.
2020
trends 2020
trendwatchers
vormgeving trends

RECENTE PUBLICATIES

Africa Wood Grow StudioBont

Dream and start with a seed

Onze wereld heeft meer aan goede acties dan aan nog meer spullen! Ieder jaar geven we onze klanten een cadeautje om ze te bedanken voor de samenwerking. We merkten dat er behoefte was aan een verantwoord gebaar; geen spullen of eten wat in no-time weer in de prullenbak…

Lees meer ->
StudioBont ontwerpstudio

Hoe kies je een ontwerpstudio?

Of je nu als zelfstandig ondernemer werkt of verantwoordelijk bent voor de marketing binnen een bedrijf: het moment dat je aan je visuele communicatie moet gaan denken komt gegarandeerd. Kies je een kleine creatieve ontwerpstudio of een groot communicatiebureau? Hoe vind je de perfecte grafisch…

Lees meer ->
×