Fresh
News.

Corona lockdown 2020
DATUM. 20 april 2020

Werken in tijden van corona

De laatste tijd betrap ik mezelf erop soms te vervallen in cliché uitspraken. Daar waar ik het voor deze crisis vooral wat suffig vond, ben ik nu ook schuld aan het verzenden van de “het zijn rare tijden” en “we moeten het er maar mee doen hè”-achtige berichten. Ik krijg ze ook terug hoor, de veelgehoorde teksten. Wat ik ook ontvang zijn wisselende verhalen. Bij de ene ondernemer gaat het prima, het is zelfs druk. De ander is bezig met maatregelen voor de aankomende recessie. Hoe gaat het nu met ons, met StudioBont?

 

Thuiswerken is zo nu en dan prima, soms zelfs relaxed. Maar deze bijna-permanente vorm is voor mij niet de fijnste keuze. Helaas is het nu niet anders. Zelf denk ik dat het hebben van kinderen – of ja, vooral het ontbreken van 50% van de opvang – een groot deel van de heersende chaos is. Nu ze weer deels naar school en de opvang gaan is er weer een stap gezet richting wat meer werktijd en regelmaat.

Proberen fatsoenlijk te werken met twee kleine kinderen om je heen die steeds aandacht nodig hebben is onmogelijk. Tussendoor dingen uitzoeken en beantwoorden gaat nog wel. Echte concentratie no way. In de middag als kind 2 op bed ligt zie ik wel wat mogelijkheden die ik direct aangrijp en in de avonden ook. Het veel thuis zijn zorgt helaas ook voor meer opruim- en poetswerk, niet mijn grote hobby.

Gelukkig zijn we met z’n tweeën bij StudioBont. Elkaar afwisselen is nu onze redding. Ik ga 2 dagen per week naar kantoor waar ik ongestoord kan knallen. Het is vooralsnog druk genoeg. Een aantal projecten staan on hold, sommige relaties reageren traag, maar als dat het ergste is… Een gezond financieel potje hebben we gelukkig kunnen opbouwen.

Wat ik om me heen merk is dat flexibiliteit je momenteel maakt of kraakt. Veer mee met je klanten en speel met de tijden. Ik hoorde over een therapeut die weigert om op andere tijden te werken met een online samenkomen. Zijn cliënt zit nu overdag thuis met kinderen, niet echt de uitgekozen tijd voor diepgaande sessies… cliënt ontevreden en niet geholpen. Of een kledingzaak die nog steeds geen enkele online mogelijkheden heeft. Gemiste kans, dus helaas pindakaas.

Onze covid-19 handvatten:

– Gebruik de tijd om kritisch naar je eigen onderneming te kijken. Overleg en pas ook aan
– Heb begrip voor je leveranciers en klanten en denk met ze mee. Niemand koos voor deze situatie
– Doe wat extra voor diegene die het nodig hebben, gebruik daarvoor je expertise
– Probeer het wat meer los te laten. Niet alles lukt nu, dat hoeft ook niet en kan ook niet
– Heb vertrouwen. De tweede helft van 2020 zijn we meer gewend of gaat het alweer beter. (duim duim) Als je merkt dat je bedrijf in de problemen dreigt te komen: kom direct in actie en bekijk je mogelijkheden. (maar blijf crea en flex)

En om even met onze thuiswerksnoetjes in een giga-pot clichés te vallen: als je maar gezond blijft. Anderhalve meter is een stuk meer dan je zou denken. Gelukkig is het lekker weer. Handen wassen. Zorg goed voor elkaar. Stay safe.

TAGS.
corona
corona 2020
covid 19
lockdown
pandemie
thuiswerken

RECENTE PUBLICATIES

BEP magazine Yoaz

Nijmeegse vrouwen in de spotlight met BEP magazine

Wist je dat er in Nijmegen meer vrouwen dan mannen wonen? Hoog tijd om deze Nijmeegse vrouwen en hun verhalen eens een podium te geven, vonden Marie Cecile en Tessa van grafisch ontwerpstudio StudioBont. In november verschijnt hun tijdschrift BEP magazine, waarin…

Lees meer ->
Tessa en Marie Cecile, BEP magazine

We mogen wat vaker trots zijn op elkaar – BEP magazine

Nijmegen barst van de succesvolle vrouwen met mooie verhalen. De Nijmeegse Tessa Benders en Marie Cecile Oosterhout bundelen deze in een gloednieuw tijdschrift BEP. Tessa: “Vrouwen kunnen gemeen en jaloers zijn. We mogen wat vaker trots zijn op elkaar!” Auteur en fotograaf:…

Lees meer ->