Fresh
News.

Trends 2018
DATUM. 24 november 2017

2018 – Hot trends

Trends, hypes en rages; voor je gevoel is de een nog niet afgelopen of de volgende staat al klaar. Daarnaast komt van alles wat pakweg 20 jaar geleden helemaal hot was weer terug. Het is belangrijk om (ook zakelijk) op de hoogte te blijven.

Up-to-date

Nieuwe trends brengen namelijk vaak nieuwe producten of vraagstukken met zich mee. Je aanbod afstemmen op verse behoeftes maakt dat je er als eerste bij bent. Daarnaast straal je uit dat je moeite doet om op de hoogte te blijven.

Design

De eerste indruk die klanten van je bedrijf krijgen wordt vaak achtergelaten via een website, brochure, visitekaartje, video of als klanten je kantoor binnenlopen. Een bedrijf dat met de tijd meegaat laat zien dat het bezig is met vernieuwing en de toekomst. Nu 2018 voor de deur staat, nemen we nieuwe trends op het gebied van (web)design, communicatie en interieur even nader onder de loep.

We vroegen professionals over de trends binnen hun vakgebied die in 2018 helemaal booming gaan worden:

Grafisch ontwerp – Tessa en Marie Cecile van StudioBont
Creatieve typografie en geometrische vormen zijn al lang een trend – een die blijft. Unieke foto’s (double exposure!) en op maat gemaakte animaties zijn must-haves. Wij zijn fan van cinemagraphs! Ook zien we veel kleurverlopen (gradients) en heldere knalkleuren.

Video – Peter Wijnberg van Eyes & Ears
VR (virtual reality) en AR (augmented reality) gaan meer gebruikt worden. VR zie je nu al veel in de medische wereld. Denk aan virtueel opereren of behandelingen voor pleinvrees. AR wordt ook groter. Bij deze techniek worden virtuele elementen in de omgeving toegevoegd. In het buitenland gebruiken ze het veel bij nieuwsuitzendingen.

Webdesign – Barbera Koopsen van Prode Webdesign & Online marketing
Typography wordt nóg belangrijker online, net als video en bewegend beeld, waaronder subtiele animaties. Maar het belangrijkste in 2018 is wat ons betreft online marketing. Om succes te behalen moet je blijven werken aan je website!

Interieur en styling – Claire Eversdijk van Claires_Lab
De eclectische, rijke trend met warme, donkere en diepe tinten blijft nog wel even. Luxe structuren met breiwerk, zachte materialen (zoals fluweel), zwart staal, rotan en veel hout! Ruil de ananas en de flamingo in voor het mermaid-patroon, azteken-prints en de ruitvorm.

Een super kerstfeest en een flitsend uiteinde gewenst!

TAGS.
2018
booming
creatieve typografie
mermaid-patroon
nieuwe trends
online marketing
trends 2018
trendwatching
VR en AR

RECENTE PUBLICATIES

Africa Wood Grow StudioBont

Dream and start with a seed

Onze wereld heeft meer aan goede acties dan aan nog meer spullen! Ieder jaar geven we onze klanten een cadeautje om ze te bedanken voor de samenwerking. We merkten dat er behoefte was aan een verantwoord gebaar; geen spullen of eten wat in no-time weer in de prullenbak…

Lees meer ->
StudioBont ontwerpstudio

Hoe kies je een ontwerpstudio?

Of je nu als zelfstandig ondernemer werkt of verantwoordelijk bent voor de marketing binnen een bedrijf: het moment dat je aan je visuele communicatie moet gaan denken komt gegarandeerd. Kies je een kleine creatieve ontwerpstudio of een groot communicatiebureau? Hoe vind je de perfecte grafisch…

Lees meer ->
×