Fresh
News.

Trends 2018
DATUM. 24 november 2017

2018 – Hot trends

Trends, hypes en rages; voor je gevoel is de een nog niet afgelopen of de volgende staat al klaar. Daarnaast komt van alles wat pakweg 20 jaar geleden helemaal hot was weer terug. Het is belangrijk om (ook zakelijk) op de hoogte te blijven.

Up-to-date

Nieuwe trends brengen namelijk vaak nieuwe producten of vraagstukken met zich mee. Je aanbod afstemmen op verse behoeftes maakt dat je er als eerste bij bent. Daarnaast straal je uit dat je moeite doet om op de hoogte te blijven.

Design

De eerste indruk die klanten van je bedrijf krijgen wordt vaak achtergelaten via een website, brochure, visitekaartje, video of als klanten je kantoor binnenlopen. Een bedrijf dat met de tijd meegaat laat zien dat het bezig is met vernieuwing en de toekomst. Nu 2018 voor de deur staat, nemen we nieuwe trends op het gebied van (web)design, communicatie en interieur even nader onder de loep.

We vroegen professionals over de trends binnen hun vakgebied die in 2018 helemaal booming gaan worden:

Grafisch ontwerp – Tessa en Marie Cecile van StudioBont
Creatieve typografie en geometrische vormen zijn al lang een trend – een die blijft. Unieke foto’s (double exposure!) en op maat gemaakte animaties zijn must-haves. Wij zijn fan van cinemagraphs! Ook zien we veel kleurverlopen (gradients) en heldere knalkleuren.

Video – Peter Wijnberg van Eyes & Ears
VR (virtual reality) en AR (augmented reality) gaan meer gebruikt worden. VR zie je nu al veel in de medische wereld. Denk aan virtueel opereren of behandelingen voor pleinvrees. AR wordt ook groter. Bij deze techniek worden virtuele elementen in de omgeving toegevoegd. In het buitenland gebruiken ze het veel bij nieuwsuitzendingen.

Webdesign – Barbera Koopsen van Prode Webdesign & Online marketing
Typography wordt nóg belangrijker online, net als video en bewegend beeld, waaronder subtiele animaties. Maar het belangrijkste in 2018 is wat ons betreft online marketing. Om succes te behalen moet je blijven werken aan je website!

Interieur en styling – Claire Eversdijk van Claires_Lab
De eclectische, rijke trend met warme, donkere en diepe tinten blijft nog wel even. Luxe structuren met breiwerk, zachte materialen (zoals fluweel), zwart staal, rotan en veel hout! Ruil de ananas en de flamingo in voor het mermaid-patroon, azteken-prints en de ruitvorm.

Een super kerstfeest en een flitsend uiteinde gewenst!

TAGS.
2018
booming
creatieve typografie
mermaid-patroon
nieuwe trends
online marketing
trends 2018
trendwatching
VR en AR

RECENTE PUBLICATIES

BEP magazine Yoaz

Nijmeegse vrouwen in de spotlight met BEP magazine

Wist je dat er in Nijmegen meer vrouwen dan mannen wonen? Hoog tijd om deze Nijmeegse vrouwen en hun verhalen eens een podium te geven, vonden Marie Cecile en Tessa van grafisch ontwerpstudio StudioBont. In november verschijnt hun tijdschrift BEP magazine, waarin…

Lees meer ->
Tessa en Marie Cecile, BEP magazine

We mogen wat vaker trots zijn op elkaar – BEP magazine

Nijmegen barst van de succesvolle vrouwen met mooie verhalen. De Nijmeegse Tessa Benders en Marie Cecile Oosterhout bundelen deze in een gloednieuw tijdschrift BEP. Tessa: “Vrouwen kunnen gemeen en jaloers zijn. We mogen wat vaker trots zijn op elkaar!” Auteur en fotograaf:…

Lees meer ->