Fresh
News.

DATUM. 27 september 2019

Meer dan een online cv

Veel ondernemers, en wij dus ook, merken dat LinkedIn in gebruik toeneemt. Waar eerst weinig mensen het nut ervan inzagen en het slechts gebruikten als een soort van ‘zakelijk contacten sparen’, ziet men nu ook dat het voor andere doelen erg handig kan zijn. Ja, inderdaad, alweer een platvorm waar je tijd in moet (blijven) steken om het up-to-date te houden en zichtbaar te blijven…Maar…zie je in dat LinkedIn meer is dan een online cv, dan zijn er talloze mogelijkheden. 

Zorg dat alles klopt.

Maak je profiel dik in orde en maak een Company Page. Hiermee vergroot je de zichtbaarheid van je bedrijf. Daarnaast komt bij het zoekresultaat op je naam in Google je LinkedIn profiel bovenaan te staan.

Reageer, deel en help.

Laat jezelf zien en help anderen. Deel je expertise en waardevolle content, maar help ook met andere vragen, Leg de focus niet constant op jezelf en je bedrijf.

Wat wil je bereiken?

Netwerken, meer uit bestaande relaties halen, werknemers zoeken of je bedrijf meer aandacht geven? Alles kan, bij ieder doel hoort een eigen plan.

  • Nieuwe contacten. Maak een wish-list met potentiële bedrijven waar je mee in contact wil komen en zoek het betreffende contactpersoon erbij. Stuur ALTIJD een prive berichtje bij een nieuw verzoek. Waarom wens je in contact te komen? Heb je uitgebreide plannen: zoek eens op ‘Sales Navigator’.
  • Bestaande relaties. Bekijk je lijst met huidige contacten eens. Weet je wat iedereen echt doet? Denk je dat iemand je nog ergens mee kan helpen? Stel vragen of stuur een persoonlijk berichtje en raak in gesprek.
  • Werknemers zoeken. Plaats vacatures op je bedrijfspagina en deel ze met je profielpagina. (en vraag ook andere werknemers dat te doen) Plaats ze ook in relevante groepen. Je kunt ook een betaalde vacature plaatsen. Zoek met gerichte keywords, maar ook met alternatieve variaties.
  • Onder de aandacht. Ben en blijf in actie. Deel je kennis en help anderen. Mensen onthouden je als ze je vaker voorbij zien komen en al helemaal als je een (positieve!) bijdrage levert.

Let’s connect!

www.linkedin.com/in/mcoosterhout/

www.linkedin.com/in/tessabenders/

 

TAGS.
Connect
LinkedIn
linkedin learning
linkedin tips

RECENTE PUBLICATIES

Meer dan een online cv

Veel ondernemers, en wij dus ook, merken dat LinkedIn in gebruik toeneemt. Waar eerst weinig mensen het nut ervan inzagen en het slechts gebruikten als een soort van ‘zakelijk contacten sparen’, ziet men nu ook dat het voor andere doelen erg handig…

Lees meer ->

3x Instagram trends

Instagram is een social media kanaal waar je als ondernemer niet meer onderuit kunt, want ook jouw doelgroep zit op Instagram. Het aantal gebruikers van Instagram blijft stijgen! Een nieuw jaar betekent ook nieuwe trends, uiteraard ook op het gebied van Instagram. Wat zijn…

Lees meer ->
×