Fresh
News.

StudioBont ontwerpstudio
DATUM. 27 februari 2020

Hoe kies je een ontwerpstudio?

Of je nu als zelfstandig ondernemer werkt of verantwoordelijk bent voor de marketing binnen een bedrijf: het moment dat je aan je visuele communicatie moet gaan denken komt gegarandeerd.

Kies je een kleine creatieve ontwerpstudio of een groot communicatiebureau? Hoe vind je de perfecte grafisch ontwerper die bij je past? Hellup!

De zoektocht – stap voor stap 

1. Zoeken

 • Bedenk wat je wensen zijn en wat voor een bedrijf je hebt. Een groot bureau heeft veel verschillende kennis in huis en werkt vaak met een accountmanager. Bij kleine ontwerpstudio’s praat je vaak met de mensen die het maken, de lijnen zijn korter. Wel kan het zijn dat ze bepaalde werkzaamheden uitbesteden. Dat hoeft zeker geen probleem te zijn. Bedenk wat je nodig hebt.
 • Vraag in je netwerk naar positieve ervaringen met ontwerpers. Bedenk daarbij wel dat een ideaal bureau voor de een niet per se voor de ander hoeft te werken. Zet ook eens een oproep op LinkedIn. 
 • Google op zoektermen die voor jou belangrijk zijn. Wil je een ontwerper in de buurt? Zoek dan op ‘Grafisch ontwerp (plaatsnaam)’. Zoek je een bureau met een bepaalde specialisatie? Vul het dan aan met de juiste zoektermen.

2. Selectie

 • Heb je een lijstje met bureaus? Bekijk dan de portfolio. Sluit het werk aan bij je wat je zoekt? Vaak heeft een ontwerper of ontwerpstudio een eigen stijl, spreekt deze je aan? Zijn de opdrachten divers? Wat voor een opdrachten staan erop? Zijn het kleine opdrachten of ook complete huisstijlen en campagnes? Ziet de website zelf er goed uit? Staat er ook iets over de ontwerpers of het communicatiebureau op?

3. Kennismaken

 • Neem contact op met diegene die je het beste lijkt. Probeer het bij maximaal 3 verschillende partijen te houden, zo is er nog overzicht. Een face to face gesprek geeft het beste beeld; kunnen ze je helpen met je vraagstuk? Is er een klik? 

4. Keuze maken

 • Prijs/kwaliteit. Een moeilijk stukje, mede doordat een voordelig uurtarief ook prima kan zijn. Kijk goed naar de kwaliteit van het werk. Is de offerte erg hoog? Vraag dan wat ze kunnen betekenen binnen jouw budget.
 • Vraag naar je gebruiksrechten en de werkwijze. Hoe wensen ze dingen aangeleverd te hebben en wat is de levertijd voor je (eerste) opdracht?
 • Kom je er niet direct uit? Je kunt ook voorstellen om een (kleine) opdracht te proberen. Dan kun je proeven van de samenwerking met een ontwerpstudio.

Alarmbellen

Er zijn een aantal noodseinen die je moet zien te ontlopen.

 • Heel goedkoop: goedkoop is vaak duurkoop… Als het erg weinig kost kan er nooit veel tijd aan besteed zijn door een professionele ontwerper.
 • Wij vinden het ‘verdacht’ als een ontwerper geen werk op de website heeft staan of als er alleen maar werk op staat van jaaaaaaren terug. Deze kun je beter overslaan. Behalve als ze bezig zijn met een nieuwe site of er ook werk op bijvoorbeeld Instagram staat.
 • Communicatie en afspraken. Als je merkt dat het allemaal stroef loopt probeer dan direct in te grijpen. Heldere afspraken en een goede opdrachtomschrijving helpen al. Gaat het op een onaangename manier of komt de ontwerpstudio hun afspraken al snel niet na zonder duidelijke reden? Dit gaat hem niet worden; RUN!
TAGS.
grafisch ontwerper kiezen
hoe kies ik een reclamebureau
ontwerpbureau kiezen
reclamebureau kiezen

RECENTE PUBLICATIES

Africa Wood Grow StudioBont

Dream and start with a seed

Onze wereld heeft meer aan goede acties dan aan nog meer spullen! Ieder jaar geven we onze klanten een cadeautje om ze te bedanken voor de samenwerking. We merkten dat er behoefte was aan een verantwoord gebaar; geen spullen of eten wat in no-time weer in de prullenbak…

Lees meer ->
StudioBont ontwerpstudio

Hoe kies je een ontwerpstudio?

Of je nu als zelfstandig ondernemer werkt of verantwoordelijk bent voor de marketing binnen een bedrijf: het moment dat je aan je visuele communicatie moet gaan denken komt gegarandeerd. Kies je een kleine creatieve ontwerpstudio of een groot communicatiebureau? Hoe vind je de perfecte grafisch…

Lees meer ->
×