Fresh
News.

Instagram trends 2019
DATUM. 8 februari 2019

3x Instagram trends

Instagram is een social media kanaal waar je als ondernemer niet meer onderuit kunt, want ook jouw doelgroep zit op Instagram. Het aantal gebruikers van Instagram blijft stijgen! Een nieuw jaar betekent ook nieuwe trends, uiteraard ook op het gebied van Instagram. Wat zijn 3 trends voor 2019? Marieke Willems van trvlmrk onthult ze.

Authenticiteit

Er zijn steeds meer apps waarmee je gemakkelijk een eigen foto professioneler en creatiever kunt maken. De perfecte en veelal overbewerkte foto’s zijn dan ook volop aanwezig op Instagram. Maar de trend voor 2019 is dat de vraag naar authentieke en echte foto’s groeit. De foto die je plaatst hoeft niet meer perfect te zijn. Gebruikers prikken steeds vaker door het perfecte plaatje heen en dit geldt ook voor de stories die je plaatst op Instagram. Naar schatting zijn vier van de vijf grote merken actief met het maken van stories. Het is in 2019 echt tijd voor ieder bedrijf om te beginnen met het plaatsen van stories. Stories zijn makkelijk om te maken en voor een bedrijf is dit dus een lage toetredingsdrempel om hiermee te beginnen.

Persoonlijk

Je gaat in 2019 steeds vaker zien dat bedrijven zich op Instagram kwetsbaar opstellen en een persoonlijk verhaal delen. Met name voor de kleine ondernemingen is het neerzetten van een echt en menselijk gezicht bij het merk dé manier in 2019 voor het opbouwen van loyaliteit. Een merk met een menselijke factor geeft vertrouwen en vertrouwen is essentieel voor het opbouwen van relaties. Hoe doe je dit als bedrijf? Plaats foto’s met teksten waarin de volgers het bedrijf en de mensen leren kennen. Ook gaan steeds meer bedrijven samenwerken met micro-influencers met een kleinere en loyalere aanhang in een niche doelgroep. Dit in tegenstelling tot het gebruik maken van grote of beroemde influencers.

Protest

Het is belangrijk om als bedrijf ergens voor te staan en dit in 2019 consistent online op Instagram uit te dragen. Foto’s met uitgebreide protest teksten worden door bedrijven steeds meer geplaatst. Sta voor iets wat je met elkaar wilt bestrijden. Om te bouwen aan een gesprek en een community rondom je bedrijf, maken steeds meer bedrijven gebruik van een eigen en gemakkelijk te onthouden hashtag. Zo breng je de mensen met een gemeenschappelijk belang samen. Dit doe je ook door minimalistische foto’s te plaatsen en details weg te laten om zo jouw volgers aan het denken te zetten.

Auteur: Marieke Willems – www.trvlmrk.com

TAGS.
2019
instagram
marieke willems
StudioBont
trends instagram
trends voor 2019

RECENTE PUBLICATIES

BEP magazine Yoaz

Nijmeegse vrouwen in de spotlight met BEP magazine

Wist je dat er in Nijmegen meer vrouwen dan mannen wonen? Hoog tijd om deze Nijmeegse vrouwen en hun verhalen eens een podium te geven, vonden Marie Cecile en Tessa van grafisch ontwerpstudio StudioBont. In november verschijnt hun tijdschrift BEP magazine, waarin…

Lees meer ->
Tessa en Marie Cecile, BEP magazine

We mogen wat vaker trots zijn op elkaar – BEP magazine

Nijmegen barst van de succesvolle vrouwen met mooie verhalen. De Nijmeegse Tessa Benders en Marie Cecile Oosterhout bundelen deze in een gloednieuw tijdschrift BEP. Tessa: “Vrouwen kunnen gemeen en jaloers zijn. We mogen wat vaker trots zijn op elkaar!” Auteur en fotograaf:…

Lees meer ->