Fresh
News.

Africa Wood Grow StudioBont
DATUM. 27 februari 2020

Dream and start with a seed

Onze wereld heeft meer aan goede acties dan aan nog meer spullen! Ieder jaar geven we onze klanten een cadeautje om ze te bedanken voor de samenwerking. We merkten dat er behoefte was aan een verantwoord gebaar; geen spullen of eten wat in no-time weer in de prullenbak (of buik) verdwijnt.

 

Vandaar dat we dit jaar hebben gekozen voor Africa Wood Grow. In plaats van een fysiek cadeau te geven, doneerden we een bedrag van 250 euro aan het fantastische initiatief van Roeland Lelieveld en Daniel Muvali in Kenia. Africa Wood Grow!

Naast de bebossing kijkt Africa Wood Grow ook om naar de lokale bevolking en de fauna

Roeland Lelieveld is boomverzorger in Den Haag. Hij is bekend van zijn benijdenswaardige positie in de Duurzaamheidslijst, de Trouw top 100. Die positie verwierf hij door zijn onderneming Africa Wood Grow in Kenia. Zijn doel is om ontbossing en bodemerosie te stoppen door het oprichten van Afrikaans bosbouwbedrijf. Het bedrijf heeft inmiddels meer dan 30.000 bomen met succes geplant. 

De natuurlijke situatie in Kenia is gemengd savannebos, maar door menselijk toedoen is het land kaal geworden en hebben de weersinvloeden­­­ vrij spel. De zon bakt de grond, door de regen wordt hij verdicht. Door het aanleggen van bos moet alles letterlijk weer gaan leven. Het uiteindelijke doel van de Hagenaar is om binnen dertig jaar zeshonderd vierkante kilometer in Kenia te bebossen. Niet alleen met zijn bedrijf, maar ook door een voorbeeld te zijn voor lokale boeren en hen te voorzien van informatie en fondsen om zelf te starten.

1. Met het bedrag van StudioBont zijn 25 bomen geplant in Kenia, samen goed voor 550 kg co2 per jaar

2. Het doel van de stichting is binnen dertig jaar 600 km2 in Kenia te bebossen.</p

Africa Wood Grow

3. Lokale boeren nemen deel, ontvangen training en voorlichting.

4. Het kweken van inheemse boomsoorten wordt lokaal gedaan, deze worden geplant maar ook verkocht aan partijen die willen bebossen.

5. De stichting Africa Wood Grow richt zich op de bredere ontwikkeling van het gebied, voedsel voor gezinnen, kinderen gaan er naar school en ze kijken naar de drinkwatervoorziening.

6. De bodemerosie en verwoestijning wordt tegengegaan waardoor het gebied weer een vruchtbare bodem krijgt en een toekomst om naar uit te kijken.

7. Meer dieren zijn weer terug: vooral vogels, reptielen en kleine zoogdieren. Binnen 2 jaar hopen ze ook op de zebra, antilope, giraf en struisvogel. Er worden nu vogelhuisjes geplaatst voor de neushoornvogels.

Volg Africa Wood Grow op Facebook of Instagram

TAGS.
Africawoodgrow
bebossen
duurzaamheid
kenia
roeland lelieveld

RECENTE PUBLICATIES

BEP magazine Yoaz

Nijmeegse vrouwen in de spotlight met BEP magazine

Wist je dat er in Nijmegen meer vrouwen dan mannen wonen? Hoog tijd om deze Nijmeegse vrouwen en hun verhalen eens een podium te geven, vonden Marie Cecile en Tessa van grafisch ontwerpstudio StudioBont. In november verschijnt hun tijdschrift BEP magazine, waarin…

Lees meer ->
Tessa en Marie Cecile, BEP magazine

We mogen wat vaker trots zijn op elkaar – BEP magazine

Nijmegen barst van de succesvolle vrouwen met mooie verhalen. De Nijmeegse Tessa Benders en Marie Cecile Oosterhout bundelen deze in een gloednieuw tijdschrift BEP. Tessa: “Vrouwen kunnen gemeen en jaloers zijn. We mogen wat vaker trots zijn op elkaar!” Auteur en fotograaf:…

Lees meer ->